- Posty: 155
- Otrzymane podziękowania: 1
Zdjęcia moich nowych ryb - kupione w Badisie na początku czerwca, w dwóch turach w odstępie dwóch tygodni (kupione 1 i 15 czerwca) na początek ryby z pierwszego zakupu (niestety 4 z nich padły)
Jedyna ryba która przeżyła najbardziej szkoda mi shusui w sumie nie byłem wielkim zwolennikiem tej odmiany ale teraz jestem - za rok spróbuje znowu.
Teraz moja ulubiona odmiana showa w sumie mam ich aż osiem ale każda jest wyjątkowa ( jest to moja ulubiona odmiana koi)
Z tą rybą mam najwięcej problemów już prawie że była martwa ale udało mi się ją uratować - jak przeżyje będzie moją najładniejszą rybą w oczku.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Transport z 15 czerwca:
Ryby kupione pod wpływem chwili planowałem kupić kiedyś platynę, chagoi i ochiba to spontan, gdyby chagoi był bez gin - rinu to bym go nie kupił ledwo go widać w oczku i muszę uważać by go z niedobitkami karasi nie pomylić podczas nadchodzącej czystki.
Teraz najważniejszy zakup - kohaku moja druga ulubiona odmiana koi na chwile obecną mam ich 7.
Kohaku, showa, shusui, ochiba i chagoi kupowane były jako HQ a platina i shiro jako standard mam nadzieję że to koniec złych informacji i pozostałe ryby przeżyją.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Fajne ale małe!! przeszły kwarantane w badisie czyli 0,5 procenta soli ?stres moze to je osłabiło.
Niech sie reszta zdrowo chowie powodzenia
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
W Badisie były tylko 2 tygodnie, może gdybym poczekał z kupnem to by było ok. Generalnie kupowałem tam ryby w zeszłym roku w 3 turach i było ok żadna nie padła w tym roku niestety te 4 padły po około 3 tygodniach zaczęły chorować i padły. Może dlatego, że były małe i osłabione po podróży nie wiem, zaczęło się od tej najładniejszej showy potem shiro i shusui zachorowały i stało się jak się stało. Showa żyje, ale cały czas się o nią martwię.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Jak czytam, o waszych problemach, to ja jednak do konca zycia zostane przy Marku z 16 ryb, w genialnym zdrowiu pozostało 16. `Jedna jest ładna inaczej bo dzioba ma skrzywionego, ale podejrzewam, ze u mnie coś się stało
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Nikt nie napisał co myśli o tych rybach: dobre, takie sobie, beznadziejne chciałbym poznać opinie co o nich myślicie zwłaszcza, że większość była kupiona jako HQ, chciałbym poznać ich mocne jak i słabe strony wiem, że zdjęcia nie za dobre ale coś tam widać więc walcie śmiało co myślicie.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Podoba mi sie ochiba wydaje sie dlugi to dobrze ma na grzbiecie srebrna łuskę podbno jest to oznaka szybkiego wzrostu czyli moze byc przy odpowiednich warunkach duzy, kohaku sa zbyt male zeby je oceniac takie moje zdanie
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Aha bo zdjecie nie oddaje tego wygladaja jak by mialy po 10 cm.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Zeby szlo dobrze ocenic twe koi potrzebne zdjecie w niebieskiej wannie i czysta woda bo tak ani dobrze kolorow czyli np.intesywnosci czerwonego nie mozna dobrze rozpoznać
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
gosia@ napisał: Jak czytam, o waszych problemach, to ja jednak do konca zycia zostane przy Marku z 16 ryb, w genialnym zdrowiu pozostało 16. `Jedna jest ładna inaczej bo dzioba ma skrzywionego, ale podejrzewam, ze u mnie coś się stało
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Marek, raczej nie, bo ona miała ten pysk normalny, widziałam i pamiętam. Zreszta nie ma to dla mnie znaczenia prawdę mówiąc dopóki je i jest zdrowa:-)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
TIME Marek Szurpik
ul.Hołowieska 56
17-100 Bielsk Podlaski
+48 730-301-809
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...