- Otrzymane podziękowania: 5
czemu jałowa, swoje się dowiedziałem, swoje też wiem, a jeżeli się mylę to nie widzę argumentów.KOImark napisał: ja nie wiem chłopaki po co ta jałowa dyskusja
odpływ denny jest lepszy ale w systemach które robisz Ty lub Boguś to jest bezdyskusyjne, bo nie dość że będzie skuteczniejszy to oszczędniejszy.KOImark napisał: Dywagujcie sami na temat przewagi pompy nad odpływem lub odwrotnie
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
czester 1 napisał: odpływ denny jest lepszy ale w systemach które robisz Ty lub Boguś to jest bezdyskusyjne, bo nie dość że będzie skuteczniejszy to oszczędniejszy.
czester 1 napisał: ALE, ten przypadek
i z powodu takiej grawitacji przebudowywać oczko i rozkopywać ogród (gdzie autor tematu ma jeszcze ograniczone pole działanie) jak dla mnie mija się z celem!!
Sorry Marek za pomyłkę.czester 1 napisał: @Pawle źle cytowałeś bo pewnie mnie chciałeś
wrzuć pompę do oczka i połącz do niej wąż na króciec tłoczny przewód 1m, a potem 50m lub 100m to zobaczysz czy nie będzie różnicy, pompa na tym samym poziomie.
mało tego, najlepiej jakby te węże pracowały w wodzie przez co najmniej 1 rok.
krótko im dłuży wąż tłoczny tym pompa ma większe straty, minimalne ale ma.
TIME Marek Szurpik
ul.Hołowieska 56
17-100 Bielsk Podlaski
+48 730-301-809
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...