iTronic-IT75

To faktycznie dziwne, u mnie ta funkcja zaraz pod ustawianiem mocy jonizera Ty masz T flow czy I tronica z tego co piszesz to TF więc ta funkcja powinna być na komputerze sterującym.

#4130 napisał asmord

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Tak mam flow -tronika 75 z tego roku.
Zaraz po włączeniu nic się nie wyświetlało. Był od razu gotowy do użycia bez żadnego ustawiania, tylko regulacja w górę co 5%

#4131 napisał OSAD

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dziwne pokombinuj z ustawieniami na pewno ta funkcja powinna być.

#4132 napisał asmord

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

A ja mam pytanie, który jest lepszy? T-flow czy i-tronic?

#4133 napisał snoopwlp

---- Daniel----

---- Jeszcze będzie KOIPond ----

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Teoretycznie T-flow bo to nowszy model i ma ponoć więcej ustawień i jest bardziej precyzyjny, ale ja mam to cudo i u mnie nie działa więc nic więcej nie doradzę.

#4134 napisał asmord

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

To jest instrukcja FT
www.sklep.velda.com.pl/PDF/Polska_instru...da_T-Flow_Tronic.pdf

Na moim wyświetlaczu nie ma ani daty ani godziny
Jest tylko znak kłódki i już.
Kursory góra - dół w moim urządzeniu służą tylko do zmiany ustawień mocy.
Wg tej instrukcji to albo ja mam inne urządzenie albo instrukcja jest od bani.

#4135 napisał OSAD

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

snoopwlp napisał: A ja mam pytanie, który jest lepszy? T-flow czy i-tronic?


Z tego co udało mi się ustalić, to i-Tronik był produkowany do 2012 roku

#4136 napisał OSAD

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.


wydaje mi się że t-flow ma mniej rozbudowany sterownik niż i-tronic,ja mam i-tronica ale nigdy nie ustawiałem tego czasu i reszty niepotrzebnych według mnie funkcji, % i tyle.
T-flow wydaje mi się że jest lepiej zbudowany jeśli chodzi o wypłukiwanie miedzi,i-tronic przez pierwszy tydzień często się zapycha i przestaje działać.Może tu jest problem że po 3 dniach nie działa,w zestawie była mała szczoteczka i trzeba wyczyścić anodę i katodę?
Coś tam wymienili??? ale co? mi jak padł zadzwoniłem do gościa z veldy że nie działa i w ciągu 2 dni miałem w domu nowy sterownik nawet bez wysyłania starego

Dobra teraz Goshiki w doitsu
ciężko mi coś powiedzieć ale wydaje mi się że to bardziej jakieś kikokuryu niż goschiki.

#4137 napisał Tomek

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wymieniali kabel z końcówką na której jest katoda i anoda ale nadal nie działa.

#4138 napisał asmord

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dobra teraz Goshiki w doitsu
ciężko mi coś powiedzieć ale wydaje mi się że to bardziej jakieś kikokuryu niż goschiki.[/quote]

Kikokuriu powinien mieć chyba metaliczny podkład. Mój egzemplarz jest matowy.

#4139 napisał OSAD

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

asmord napisał: Wymieniali kabel z końcówką na której jest katoda i anoda ale nadal nie działa.

Nie działa to znaczy co się dzieje, nie świeci kontrolna dioda na obudowie, czy nie ma wskazań na wyświetlaczu ?.

#4140 napisał OSAD

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Po podłączeniu, ustawieniu mocy od razu wyświetla się komunikat "uszkodzenie elektrody" czyszczenie szczotką styków nic nie daje, do tego dochodzi problem z wyświetlaczem po uruchomieniu po około 10 minutach powinien pokazywać aktualną temperaturę wody - nie pokazuje pokazuje 99 niezależnie jak długo urządzenie "pracuje" (woda przepływa ale nie nie daje miedzi) dopiero zmiana położenia wyświetlacza powoduje pokazanie właściwej temperatury i od razu komunikat "uszkodzenie elektrody" - od zwrotu z reklamacji urządzenie nie działało poprawnie nawet minuty, dlatego pytałem jakiej mocy macie pompy przy TF bo myślałem, że mam za słabą pompę powinna być 15 20 tyś litrów według instrukcji a mam 10 tyś i może dlatego u mnie TF nie działa - pobawię się przez weekend jeśli nadal nie zadziała zareklamuję ponownie.

#4142 napisał asmord

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Faktycznie coś jest nie tak.
Nie sądzę aby był to problem z przepływem wody.

#4143 napisał OSAD

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Słuchajcie, stoje przed decyzja zakupu wyzej wymienionego ustrojstwa i...przeczytałam, że skarzycie sie na samopoczucie ryb po miedzi:-( Jak to w koncu jest? W zamian sypac im non stop chemię w proszku? Nie mam jak zacienić bardziej oczka, natlenione jest wystarczajaco, nitek nie zniosę, tzn widoku

#4167 napisał gosia@

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

[
OSAD-nie wydaje mi się że coś się skumuluje jak tego nie ma? robiłem dwa rodzaje testów sery i jbl na zawartość miedzi w wodzie NIC nie wykazało. Pewnie glony i rośliny wciągają wszystko[/quote]Tomek, a jak zachowanie ryb? Jak masz podłączony? Czy ja powinnam umieścić za lampą uv? przed kaskadą? Nie moge znalezc schematu.

P.S patent z zestawem do zderzaków działa

#4169 napisał gosia@

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.256 s.

Kupuj w koimark.pl

Kontakt

  • Firma:

    TIME Marek Szurpik

    ul.Hołowieska 56

    17-100 Bielsk Podlaski

  • Telefon:

    +48 730-301-809

  • Email:

    sklep@koimark.pl

  • Social:
  • Brak postów do publikacji.